Passenger Terminal Amsterdam

Posted By: Joost Meijer In: Interieurbouw On: Hit: 2125

Liggend aan het IJ in Amsterdam, ontvangt Passenger Terminal Amsterdam (PTA) jaarlijks vele cruiseschepen ook wordt PTA gebruikt als evenementenlocatie. Vanaf dat punt is het voor de passagiers de ideale plek om Amsterdam te verkennen. Binnen in het gebouw, worden passagiers bij aankomst verwelkomd met de dynamisch verlichte led wanden. 

Namens HWM TV & Events heeft InventDesign de producten geleverd en geassisteerd bij de programmering om de twee wanden dynamisch te verlichten. De programmering wijzigt elke dag waardoor de wanden voor iedereen nieuw en interessant blijven. Bij evenementen kunnen de wanden gemakkelijk omgezet worden naar een live aansturing om deze verlichting ook te betrekken bij het evenement. De aansturing gaat via de kleine maar krachtige LED-pixel controller DiGidot. Dit maakt het ook mogelijk om de twee wanden individueel aan te sturen en of te dimmen. Dit was ook nodig voor de wand aan de kant van het IJ. De overburen hadden last van te fel licht. Dit kon gemakkelijk opgelost worden door die wand te dimmen vergeleken met de andere.   

InventDesign heeft een totaal van 11.200 stuks aan DiGi LED modules E6 geleverd. Deze module heeft 6 RGB leds, welke aangestuurd worden door een aantal van 16 DiGidot C4 Extended. Voor het uitbreiden van het bereik van de DiGidot C4 uitgangen is gebruik gemaakt van DiGidot transceiver kit 48. 

 

De dynamisch verlichte wanden zorgen ervoor dat het aanzicht van binnen en van buiten van het gebouw een andere sfeer krijgt.  

PTA

PTA

Credits Tibbe.nl