Muzikale schommels met LED

Posted By: Joost Meijer In: Overige On: Hit: 2134

Muzikale schommels met LED verlichting 

bij het Muziekgebouw aan ‘t IJ   

WannaPlayground heeft op 26 september 2019 muzikale schommels met LED verlichting geplaatst bij het muziekgebouw in Amsterdam. Deze permanente installatie, de WannaSwing, bestaat uit acht schommels waarmee muziekstukken gespeeld kunnen worden. Verschillende componisten (Joey Roukens, Rob Zuidam, Mayke Nas en Willem Jeths) schreven muziekstukken voor WannaSwing. De persoon die aan het schommelen is maakt namelijk muziek. 

 

het doel van Muziekgebouw aan ‘t IJ en WannaPlayground is om bezoekers van de kade bij het Muziekgebouw op spelenderwijs een bijzonder muzikale luisterervaring aan te bieden. 

 

Op het moment dat een van de schommels in beweging komt, klinkt er muziek uit de speaker boven de schommel. Elke schommel bespeelt zijn eigen instrument door hoger of lager te schommelen. Het resultaat: een heus schommel orkest.  

 

InventDesign heeft voor WannaSwing meerdere Linear LED Wallwasher Extreme geïnstalleerd.  Verder is er voor dit project gebruik gemaakt van de Meanwell Din Rail PSU 24V en is er meer dan 60 meter aan stroomkabels gelegd naar de installatiekast.  

 

Met de slimme “inhouse development” de DiGidot C4 Extended controller zijn er verschillende “triggers” gemaakt. De DiGidot C4 is een slimme LED pixel controller en zorgt er voor dat je de LED verlichting kan aansturen op de gewenste manieren. Hierbij is er voor gekozen dat de manier van schommelen invloed heeft op de Linear LED Wallwasher Extreme.