LED scherm entree Vodafone - Ziggo

Posted By: Joost Meijer In: Retail On: Hit: 903

Namens DooH heeft InventDesign de winkel van Vodafone - Ziggo in de Kalverstraat Amsterdam voor zien van een entree met ledschermen. 

De ledschermen moeten er voor zorgen dat de Vodafone - Ziggo winkel goed opvalt in de drukke winkelstraat en tegelijkertijd een warme en toegankelijke uitstraling heeft wat de voorbijganger uitnodigt om naar binnen te komen. 

 

In de entree van de winkel aan beide kanten is er een oud ornament wat uiteraard zijn vorm moest houden vanwege de historische waarde. Om die reden heeft InventDesign twee custom frames gemaakt voor beide kanten wat netjes om het ornament is geplaatst. 

 

In deze custom made frames zijn de ledschermen geplaatst met een pixelpitch van 3.91. Met deze pixelpitch is alle content dat afgespeeld word goed zichtbaar. Hoe kleiner de pixelpitch is, hoe hoger de resolutie.

 

In eerste instantie was het mogelijk om bij het frame en het scherm een Dynamic Light Surface (DLS) doek te gebruiken om het licht wat uit het scherm komt te verzachten. Uiteindelijk is er voor gekozen om het doek van het frame er af te halen om de ledschermen en de content duidelijker zichtbaar te hebben. 

 

Het geheel wordt gevoed door een Meanwell voeding en aangestuurd door een Sending Card van Novastar.