King Louie, Vintage kledingzaak

Posted By: Marketing Stagiair In: Retail On: Hit: 2054

King Louie is een vintage kledingzaak, opgericht door toenmalige studenten Ann Berlips en George Cramer. Door hun interesse in vintage kleding begonnen zij met de verkoop daarvan in een marktkraam op de Noordermarkt. Dit werd een succes, waardoor zij al snel hun eerste winkel opende (toen genaamd Exota). Door de enorme verkoop van hun eyecatching 80’s style, kleurrijke en chique vintage kleding opende zij nog een aantal winkels in binnen- en buitenland.

We hebben het gehad over de 80’s vintage kledingstijl van King Louie, maar heeft de winkel ook zo een vintage vibe?

 Het design van een winkel moet aansluiten bij de kleding en accessoires van het merk.

Maar is dat ook zo in de kledingzaak ‘King Louie’? Uiteraard!

Met een winkel vol kleurrijke vintage kleding, diepblauwe en mintgroene muren, antieke meubels, authentieke bloemen en een houten vloer stap je terug in de jaren 80.

Door de geplaatste verlichting geeft InventDesign de vintage zaak een extra touch. Daardoor valt alles goed op en voelt iedereen zich welkom in de winkel.

'80s style designed clothing store

Op de benedenverdieping is gebruik gemaakt van de LED strip Warm Wit in een High Aluminium Profiel, welke is geplaatst achter de kleding.

Hetzelfde geldt voor de bovenverdieping, waar gebruik is gemaakt van de LED strip Warm Wit in een High Aluminium Profiel, achter de kleding. Dit vormt de overgang tussen vloer en wand. Door deze techniek worden de kleren in de “spotlight” gezet. 

Aan de bovenkant van de wand is gebruik gemaakt van een zwarte lage aluminium profiel met de LED strip Warm Wit, met een 24V voeding.

Ook tegen het plafond aan, ter vervanging van daklicht, is gebruik gemaakt van het high aluminium profiel met de LED strip Warm Wit Low Output 2700K en plastic profiel cover met een opal lens cap.

Aan het plafond zijn verschillende witte track spots opgehangen voor het design in de zaak. De track spots geven niet alleen een klassiek gevoel, maar passen goed bij de stijl van de winkel. 

De manier waarop de verlichting is geïnstalleerd in King Louie, geeft direct een fleurige en joviale sfeer.