Ice Hotel

Posted By: Don van Emmerik In: Interieurbouw On: Hit: 1484

Onze led verlichting en de DiGidot C4 controller worden dagelijks in veel verschillende projecten gebruikt. Zo komt het ook voor dat de DiGidot en andere producten van InventDesign geïntegreerd worden in zeer bijzondere projecten. 

 

In 2019 kregen wij, DiGidot en InventDesign, de aanvraag of we konden helpen bij het creëren van een pixel aanstuurbaar noorderlicht effect voor het Icehotel in Zweden. Een zeer bijzondere aanvraag. 

 

Elk jaar als het begint te vriezen, begint een grote crew van zeer bekwame en toegewijde kunstenaars en ambachtslieden een geheel nieuw hotel te creëren, volledig gemaakt van ijs en sneeuw. Wat betekent dat dit deel van het Icehotel in Zweden maar één seizoen bestaat.

 

Verschillende kunstenaars ontwerpen geheel nieuwe thema's voor het hotel en de kamers.

 

Het Icehotel biedt hun gasten een ware “one of a kind” experience. De gasten van het hotel slapen namelijk in een omgeving waarbij de temperatuur onder de nul graden ligt. Het designteam van Anna Öhlund en John John Pettersson heeft voor één van de suites een inspirerend design concept bedacht dat 'Roussut - The light you can hear' heet.

 

Het ontwerp is geïnspireerd op het aurora borealis licht (noorderlicht), de flora & fauna van het noordpoolgebied en de sensatie van het horen van het licht in de lucht, volgens de lokale bevolking. Het belangrijkste onderdeel voor het thema van deze ijs-suite is een simulatie van het poollicht. Dit licht is constant in beweging en verandert van kleur in vier verschillende scènes gedurende de dag. DiGidot leverde de DiGidot C4 Extended met PxLNet Transmitter en InventDesign leverde op maat gemaakte waterdichte flexibele RGBWW digi pixel strips om het aurora borealis effect (noorderlicht) te creëren.

 

De digi strips zijn slim geïntegreerd in de ijsmuren. Heldere ijsblokken die bedekt zijn met sneeuw zijn gebruikt als lichtgeleiders tussen de strips, om het licht gelijkmatig te verspreiden en een verlicht oppervlak te creëren.

 

De DiGidot C4 is geïnstalleerd in een waterdichte installatiekast onder het bed van ijs en een PxLNet Transmitte werd gebruikt om de SPI-signalen naar de digi strips in de wanden te sturen.

 

Klant: Icehotel | www.icehotel.com

Technische realisatie: Inwhite | www.iwlm.se

Lichtontwerp & programmering: John Pettersson

Ijsbeeldhouwer: Anna Öhlund | www.annaohlund.com

Fotografie: Anna Öhlund & John Pettersson

LED-verlichting leverancier: InventDesign | www.inventdesign.nl/en/

Controlesysteem: DiGidot C4 Extended met PxLNet Transmitter 5-24 & Pharos