Het HEM

Posted By: Don van Emmerik In: Interieurbouw On: Hit: 1771

Het HEM is een nieuw huis voor eigentijdse cultuur in een voormalige kogel fabriek. 

Het HEM ontwikkeld samen met visionairs van deze tijd multidisciplinaire kunstprogramma’s waarmee zij een ander licht schijnen op de wereld om ons heen. Een speelse en vrije benadering voor zowel het maken als ervaren van kunst staat centraal bij het HEM. Naast expositieruimtes heeft het HEM een huiskamer met bibliotheek, een café restaurant met leestafel en een terras aan het water en een Hi-fi muziekbar. Tevens biedt het HEM ruimte aan Restaurant Europa. 

Namens Michiel Knoop, And Beyond, heeft InventDesign verschillende armaturen gemaakt. Per invulling zijn er verschillende LED strips ingezet, de LED Strip High Output 2700K zijn geplaatst in een zwart aluminum profiel met cover in de vorm van een vierkant die aan het plafond hangen. Elk vierkant is maarliefst 4 bij 4 meter en zijn per stuk DMX aanstuurbaar. Hiervoor is gekozen omdat Het Hem de ruimte biedt voor modeshows en andere evenementen en met deze oplossing is elk evenement uniek. Gezien de grootte van de 8 pendelspots zijn hiervoor speciale custom made 35mm profielen met infrezing gemaakt, om gemakkelijk te pendelen. 

Ditzelfde profiel is gebruikt voor de Entree en de bar. Boven de bar hangt 7 meter zwart 35mm profiel met een super bright 2700K LED strip van 5 meter. De entree is verzorgd met een zelfde LED strip. Ook hier is het netjes afgewerkt met een profiel kap en eindkap zwart. 

Voor het armatuur boven de tafel is er gebruik gemaakt van 30 meter LED Neon Flex SingleColor Top view 2700K. Vanwege de ovale vorm is hier speciaal voor Neon Flex gekozen. Neon Flex kan namelijk mooi meebuigen met het armatuur. In totaal is er 30 meter van Neon Flex gebruikt in dezelfde kleurtemperatuur als de rest van de LED.

In Het HEM is onder andere ook een ‘bibliotheek’ te vinden, hiervoor hebben wij 63 LED profielen, allemaal op maat gemaakt, in een speciale boekenkast geïnstalleerd. Er is hiervoor gekozen voor een extra warmwitte LED die mooi dimbaar is om een huiselijke sfeer te creëren. De LED strip is dimbaar. 

Ook de plantenkas is voorzien van verlichting. Hier zijn 14 profielen van 50 centimeter in verwerkt met een Low Output 2700K LED strip. 

Alle LED bij Het HEM is gevoed met Meanwell HLG voedingen.